Jan Edelmann On uuden aika

Työnsä tehneet eläkeläiset on vaaleissa unohdettu

  • Ruotsissa eläkeläiset mielenosoituksessa
    Ruotsissa eläkeläiset mielenosoituksessa

Kimmo Kiljunen (sd.), kirjoittaa Vantaan Sanomissa (1.4.) kuinka hän itse on osasyyllinen eläkeläisten köyhtymiseen. Minusta on epärehellistä, että vaalien alla hän on kovasti pelastamassa eläkeläisiä, kun viimeiset 4 vuotta SDP:llä olisi ollut täydet mahdollisuudet toimia toisin. Puheet ovat suuria, teot pieniä – kalastuslupia lähinnä.

Havaintoni on, että yhdenkään suuren puolueen vaaliohjelma ei puhu eläkeläisistä. Eläkeläisille se on todellinen ongelma. Heidät on tosiasiassa unohdettu ja suuret vaalipuheet eivät käy toteen. Onneksi he löysivät minun kaltaiseni.

Vaalikentällä joka ikisellä paikkakunnalla eläkeläiset tarttuvat hihasta ja kysyvät, miksi heillä ei ole ehdokasta, joka ajaisi heidän asiaansa. Mietin, mistä moinen.

Havahduin siihen tosiasiaan, että työnsä tehneitä eläkeläisiä ei kohdella oikeudenmukaisesti. Esim. heitä verotetaan kovemmin kuin samaa palkkatuloa saavaa.

Työn teon tulee kannattaa aina enemmän kuin jouten olon, myös työuran jälkeen. Työeläkeläiset ovat panoksensa antaneet ja eläkkeensä ansainneet. Sen sijaan he maksavat töihin kykenevien ja sitä vieroksuvien elintasosta.

Minä, oikean laidan kokoomuslainen, ajan eläkeläisten aseman oikeudenmukaistamista. 1) Eläkeindeksi on korjattava, 2) verotus ei saa olla kovempi kuin samasta palkkatulosta, 3) elvytetään kotimarkkinoita eläkkeiden kautta. Perusteeni tulevat oikealta. Samalla parannetaan eläkeläisten elämisen valinnanmahdollisuuksia, mutta myös kannustetaan työikäistä väestöä kartuttamaan tulevaa eläkettä.

Olen Kiljusen kanssa siitä samaa mieltä, että eläkkeiden nosto on parasta elvytystä. Suurin osa tästä menee suoraan kulutukseen kotimarkkinoille. Useista täysin turhista valtiontuista ja etuisuuksista voimme antaa eläkeläisille tarvittavat miljoonat.

Eläkeläisenä miettisin tarkkaan kumpaa äänestää. Kiljusta, jolla on ollut vuosikymmeniä aikaa vai minua, jolla on tahto ja halu korjata virhe nyt.

Suomeen tarvitaan työhön kannustavaa oikeudenmukaisuutta, joka koskettaa myös eläkeläisiä.

 

Jan Edelmann, 295 Uusimaa, www.uudenaika.fi

 

HS: Eläkeläisten unohtaminen vaaleissa herättää vaalien viimeisellä viikolla keskustelua

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Eläkeindeksin ja verotuksen korjaaminen ovat asiallisia ja tarpeellisia tehtäviä.

Esimerkki tämän hetken verotuksesta.

20 000 euroa vuodessa ansaitseva eläkeläinen maksaa veroja 3542 euroa. Saman määrän ansaitseva palkansaaja 2135 euroa. Eläkeläinen maksaa 1407 euroa enemmän.

30 000 euroa vuodessa ansaitseva eläkeläinen maksaa veroja 7058 euroa. Saman määrän ansaitseva palkansaaja 5237 euroa. Eläkeläinen maksaa 1821 euroa enemmän.

40 000 euroa vuodessa ansaitseva eläkeläinen maksaa veroja 11677 euroa. Saman määrän ansaitseva palkansaaja 8987 euroa. Eläkeläinen maksaa 2390 euroa enemmän.

Eläkeläisen verotus on siis huomattavasti kireämpi. Tässäpä tasa-arvon puolestapuhujille todellinen ja konkreettinen korjauskohde.

Käyttäjän JanEdelmann kuva
Jan Edelmann

Kiitos Jaakko laskelmaesimerkeistäsi, joista hyvin näkyy miksi eläkeläinen kokee vääryyttä veroja maksaessaan!

Toimituksen poiminnat