Jan Edelmann On uuden aika

Lapsia ja nuoria on kannustettava uuden luontiin ja yrittämään

  • Young inventors
    Young inventors

Havaintoni on, että emme Suomessa hyödynnä lainkaan lasten ja nuorten luontaista kiinnostusta uuteen ja kekseliäisyyttä yhdistellä asioita eriskummallisillakin tavoilla. Kouluissa kyllä pyöritetään kioskia, ja yrittäjät käyvät joskus pelottelemalla yrittäjyyden vaaroista. Se ei kuitenkaan anna oikeaa kuvaa nuorille kaikista mahdollisuuksista mitä heillä on.

Yrittäjyys on lopulta omistautumista, mutta ennen kaikkea asioiden tekemisestä toisin kuin muut.

Jotta nuorisotyöttömyyden perustalla oleviin syihin, kuten yleiseen yrittämistä vastustavaan ajattelumaailmaan päästään, on meidän aloitettava jo päiväkodeista alkaen johdonmukaisesti kannustamaan nuorisoamme keksimään ja kehittämään uusia asioita, mutta myös myymään niitä.

Lapset voivat kehitellä mitä mieleen tulee, nuoret voivat myydä, tehdä keksintöjä, koodata tietokoneella, kehitellä uudenlaisia palveluita, jne.

Ehdotan, että Suomeen luodaan toimintamalli, jolla saamme rohkaistua nuorisoa luomaan uutta, tekemään kauppaa ja olemaan oman elämänsä kuskeja. Näin varmistetaan, että meillä on hyvinvoiva nuoriso ja yhteiskunta tulevaisuudessa. Mutta myös liiketoimintaa vientiin asti.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pauli Leinonen

Joo, kyllä suomalaiset on poliitikkojen johdolla ajettu semmoiseen nurkkaan, että vain ylivoimaisen hyvät keksinnöt ja nerot voivat pärjätä. Tavalliset tallaajat saavat vain haaveilla moisesta. Tässä ollaan, mutta silmät eivät vain aukene!

Käyttäjän JanEdelmann kuva
Jan Edelmann

En puhunut vain yrittäjyydestä, vaan myös yrittämistä.

Jos mitään ei tee, mitään ei saa. En halua, että meille kasvaa enää yhtään uutta ikäpolvea, joiden mielestä sossu on ainoa paikka, josta saadaan rahaa maitoon ja leipään.

Yritteliäs nuoriso hakee töitä, ja rohkeimmat perustavat yrityksiä.

Totta kai yrittäjyyden edellytyksiä pitää parantaa. Kirjoituksen pointti ei ollut se, vaan yritteliäiden ja kekseliäiden nuorten innostaminen olemaan rohkeampia kuin nykyiset ikäpolvet.

ps.
Kansa saa itse syyttää itseään, että yrittäminen on vaikeaa Suomessa. Päätöksiä yrittäjyyteen liittyen on valittu tekemään ihmisiä, joilla ei ole mitään käsitystä yrittäjyydestä ja liiketoiminnan tekemisestä.

pps.
Yritysidean ei oikeasti tarvitse olla kummoinen. Riittää kun maksavia asiakkaita on riittävästi. Mistä ne löytyvät on yrittäjän korvien välistä kiinni.

Toimituksen poiminnat